Appelsap

Op de site van een oud Kartuizerklooster in Zelem ligt een boomgaard van 4,5 ha. Zo’n 12 jaar geleden werd de hele boomgaard vernieuwd, een project van de Nationale Boomgaardenstichting en Natuurpunt. Doel was om oude Vlaamse appelrassen te herplanten als hoogstam. In totaal werden bijna 400 appelbomen geplant, een 50-tal kerselaren, 20 perelaren, 50 pruimelaren en een 20-tal notenbomen.
Voor dit appelsap worden ongeveer 16 verschillende oude appelrassen gebruikt, waarvan 60% bestaat uit verschillende soorten Bellefleur en Jacques Lebel. Het pure sap wordt na persing gepasteuriseerd, zodat een houdbaarheid van minstens één jaar mogelijk is. Er wordt verder niets aan toegevoegd.
Dit appelsap is als bijten in een verse appel en is veel minder zoet dan ander appelsap. De mooie zuren maken het fris en geven het ook heel wat mogelijkheden in de keuken, als dressing in combinatie met de Forum Chardonnay-azijn of andere producten.

Appelsap La Buena Tierra – 0,75L

Appelsap La Buena Tierra – 0,75L

Appelsap La Buena Tierra – 0,20L

Appelsap La Buena Tierra – 0,20L