Cecina de León Ref. ENT1

Cecina de León

Omschrijving

Gezouten en licht gerookt rundsvlees

Cecina de León is wellicht de beste ham op basis van rundvlees die er in Spanje en in heel de wereld bestaat. Deze ham maakt deel uit van het achterkwartier van een volwassen koe, bij voorkeur van autochtone rundveerassen van Castilla y León. De rijpingsduur van deze uitzonderlijke ham bedraagt minimaal 7 maanden (tot 18 of 24 maanden afhankelijk van de karakteristieken van het vlees). Daarna wordt de ham licht gerookt met eik en groene eik, afkomstig van wouden in de streek. Stuk voor stuk zaken die voor de beste cecina de vaca zorgen.

Deze delicatesse wordt enkel in de provincie León gemaakt en is een exclusief Spaans product, aangezien het de enige ham van rundvlees is die geregistreerd is en beschermd wordt door een IGP (Indicación Geográfica Protegida), omwille van zijn bijzondere kenmerken. Salazones Entrepeñas selecteert zijn rundvlees uiterst nauwkeurig en enkel de beste achterpoten komen in aanmerking. Door de zeer doorgedreven selectie en het lange en zorgvuldige rijpingsproces, dat volledig natuurlijk en ambachtelijk is, in een bevoorrechte omgeving op 1200 meter hoogte en waarvan de klimatologische omstandigheden perfect zijn voor de natuurlijke rijping van cecina, wordt een topkwaliteitsproduct verkregen met onvergelijkbare organoleptische kenmerken.

Eigenschappen

+/- 1 kgVacuüm verpakt

Opmerkingen

Om dit product te kunnen bestellen moet u contact opnemen via info@labuenatierra.be
Share