Sherry azijn spheric


Benodigdheden:

Algin Bad
1000 gr gedemineraliseerd water
5 gr Algin

Mix de helft van het water met de 5 gr Algin.
Voeg tijdens het mixen de overige helft water toe.
Laat alles voor een nacht rusten in de frigo.



75 gr Sherry azijn reserva
100 gr water
100 gr suiker
1.5 gr zilverpoeder
7.5 gr gluco
3 gr Xantana
 pic_sherry_azijn_spheric
 
• Maak een simpele siroop van water en suiker.
• Eenmaal de siroop is afgekoeld, de gluco, met behulp van een mixer erin verdunnen.
• Voeg de Sherry azijn reserva en het zilverpoeder toe. Alles goed mixen.
• Mix de Xantana voor ongeveer 1 minuut en voeg toe.
• Laat 8 uur rusten
• Vorm de spheren in het algin bad met behulp van de 2.5ml lepel.
laat de spheren 1 tot 2 minuten in het algin bad liggen.
• Reinig met gedemineraliseerd water en bewaar de spheren in olijfolie of een simpele siroop.