Catalogus » Terroir producten » Visproducten » Conserven » Mosselen in escabèce (7-10)

Mosselen in escabèce (7-10) Ref. CF7

New
Mosselen in escabèce (7-10)

Omschrijving

Het meest bekende en gereputeerde product van Ramón Franco zijn de mosselen van Galicië (Méjillon Gallego).
Enkel de mejillón Gallego de Arosa (Mytilus galloprovincialis) wordt voor deze delicatesse gebruikt, afkomstig uit de eigen mosselkwekerijen van dit conservenbedrijf.
In het water van de ría (getijdenrivier) hangen de mosselen aan koorden die vastgemaakt zijn aan bakken. Aan land wordt er geduldig gewacht tot ze groot genoeg zijn, maar liefst twee jaar lang, met als resultaat prachtige mosselen. Elke dag worden de mosselen gecontroleerd en vanaf het water tot in het blik is dit product volledig traceerbaar. Van de maanden juli tot februari zijn de mosselen op hun best en worden ze geoogst. Vervolgens worden ze gewassen en met stoom geopend, waarna de baarden van de mosselen zorgvuldig met de hand verwijderd worden, om het vlees niet te beschadigen. Nadien worden ze in een kwalitatieve olie gebakken en één voor één ingeblikt, waarna de escabeche eraan toegevoegd wordt.
Helemaal op het einde wordt dit product gesteriliseerd en moet er nog een tijdje gewacht worden opdat de smaak van deze delicatesse volledig tot zijn recht zou komen.

Eigenschappen

7- 10 mosselen
€ 11,22(Incl. BTW en excl. transportkosten)
Share