Anna Cuadrat, mede-oprichtster van Priorat Natur

 

 

Hallo,

Mijn naam is Anna Cuadrat, en samen met mijn man ben ik mede-oprichter van Priorat Natur S.L.  

Priorat Natur maakt deel uit van ons levensproject. Het is onze grote droom, het bewaren en in stand houden van de culinaire tradities en de manier van leven in Priorat (Catalonië). We willen ons steentje bijdragen om deze streek te behouden en tegelijk meer duurzaam te maken. ¨

 

Priorat is een regio die enorme moeilijkheden kende op het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, en daar nog niet helemaal van hersteld is. Maar daarnaast is het een regio die gezegend is met tal van microklimaten en bodems die perfect zijn om aan landbouw te doen: wijnbouw, maar ook de teelt van olijven en noten, en fruit zoals vijgen en perziken.
 
 pic_img-20201209-wa0013
Anna en Maria

 Ik moet je een geheim verklappen: ik ben niet geboren in Priorat! Maar ik ben verliefd geworden op Xavi, mijn man, die afkomstig is van Priorat en ik leerde kennen toen we samen in Barcelona studeerden. En door vaak de streek van Priorat te bezoeken, ben ik ook verliefd geworden op deze magische plek. Onze aperitieven op zondag met heerlijke olijven, amandelen en lokale vermout, de uitgebreide maaltijden met de hele familie met fantastische regionale gerechten... Puur genieten was het, dingen die we toen heel normaal vonden, maar buiten de valleien niet gekend waren en zelfs verloren dreigden te gaan.

We vonden dat we iets moesten doen om al deze zaken te behouden, en belangrijk: om ze met iedereen te DELEN. We denken dat zulke privileges weinig zin hebben als je ze niet deelt. Want uiteindelijk is dat de manier van leven hier, zaken delen met vrienden en familie, vooral aan tafel!

Uit deze bekommernis ontstond Priorat Natur, een manier om onze beste tradities te bewaren, door op een professionele, natuurlijke en kwalteitsvolle manier streekproducten voor te stellen die kunnen gedeeld worden op de beste tafels en restaurants wereldwijd.

En dus, na het afronden van mijn universitaire studies en enkele jaren gewerkt te hebben voor multinationals, verhuisde ik voorgoed naar de Priorat en startte ik samen met Xavi dit fantastische project.

Maar het enorme werk dat hierachter schuilgaat en voortaan in alle uithoeken van de wereld te vinden is, kon nooit verwezenlijkt worden zonder personen zoals María en projecten zoals La Buena Tierra. Steeds werken we samen met professionals zoals zij: mensen met kennis van zaken en het nodige gevoel om onze boodschap over te brengen en ons werk te verdedigen.

Het is voor ons een hele eer om in België samen te werken met La Buena Tierra, want dankzij hen kunnen we onze producten DELEN met jullie!

Geniet van onze producten! We hopen dat ze u meenemen op reis naar onze streek en dat u ze deelt met iedereen die u lief is, op de beste momenten.

 

 Ontdek de promo pakketten


 
 pic_vermut_pakket  pic_groot_pn_pakket