Maria, La Buena Tierra en de wijnen Mas Vilella

Mas Vilella is een van de familieprojecten waar ik momenteel het meeste aan moet denken. Dit project werd gecreëerd door mijn vader (die vijf jaar geleden overleed na een zware degeneratieve ziekte) en waar ik op dit moment heel vaak aan moet terugdenken, in deze wereld die wel gek geworden lijkt.

 pic_foto_avi     

 De wijn van Mas Vilella was de droom van mijn vader, een droom die hij deed uitkomen door een rode topwijn te maken in de streek van Penedès (die traditioneel toen vooral bekend stond voor de productie van witte wijn en cava). Hij plantte wijnstokken aan op een zeer, zeer arme grond, vol met rotsen en stenen. Het was een terrein waarop toen enkel amandelbomen stonden. Maar mijn vader, koppig als hij was, besloot er wijnstokken op aan te planten. Hij was ervan overtuigd dat de arme bodem voor meer concentratie in de druiven zou zorgen en hij daardoor een grote kwaliteitswijn kon maken. En hij had gelijk ...
In 1988 werd de eerste Mas Vilella gemaakt.

Nadien zorgden mijn broers Albert en Gerard Jané dat deze wijn verder gemaakt werd op het domein. Vandaag ontfermt Albert zich over de productie ervan en woont hij in de Masia van het wijndomein.
Mas Vilella telt momenteel 25 hectare wijngaarden die op ongeveer 250 meter hoogte liggen. Te midden van het domein bevindt zich de prachtige Masia (oud landhuis) uit de 16e eeuw.

 In deze Masia heb ik ook een aantal jaren gewoond, samen met mijn broer Albert. Stel je voor, in een huis uit de 16e eeuw! We hadden geen verwarming en regelmatig hadden we problemen met het water. Maar ’s ochtends wakker worden te midden van de natuur en de bergen rondom, dan vergeet je al snel de ongemakken van zo’n oud huis.
In die tijd studeerde ik biologie aan de universiteit en de rust van de omgeving kwam me tijdens de weekends goed van pas om te studeren, na een week op kot in Barcelona met andere studenten. Tijdens de oogst hielp ik Albert en Gerard mee druiven plukken, analyses maken en de wijnen overpompen (waardoor de most goed vermengd werd tijdens de gisting).         

Hieronder stel ik de wijnen van Mas Vilella voor. Alle wijnen zijn op basis van druiven die door ons geteeld, geplukt en manueel geselecteerd worden. Ik ben bovendien heel trots op het feit dat de Mas Vilella 2000 ooit in een Belgische topdegustatie alle andere wijnen achter zich liet en bekroond werd als beste Spaanse rode wijn. De witte wijn is een perfect Mediterraan alternatief voor de liefhebbers van grote witte Bourgogne.
Wij hebben voor onze klanten een aantal pakketten gemaakt met een mooie promo. Zo kan ook u van deze topwijnen genieten binnenkort !

  

 pic_img-20200509-wa0006

 

 

 

                      pic_mini_pack_mas_vilella                           pic_maxi_pack_2

Pakket 1

Minipakket rode wijnen Mas Vilella
3 flessen Mas Vilella negre 2017
3 flessen Tros de Mas Vilella 2018
Normale prijs + levering : 134.18 euro
Nu in superpromo met gratis levering 6 flessen rode wijn voor 99.99 euro

Pakket 2

Maxipakket Mas Vilella wit + rood
4 flessen Mas Vilella blanc 2018
4 flessen Mas Vilella negre 2017
4 flessen Tros de Mas Vilella 2018
Normale prijs + levering : 264.16 euro
Nu in superpromo met gratis levering : 12 flessen topwijn voor 235,00 euro

 

 

Hieronder nog ‘s een overzicht van de wjinen :

Mas Vilella 2017- Ecològic
   - 100% Cabernet Sauvignon
   - Rijping van 12 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.
   - Biowijn
Dit is een Cabernet Sauvignon die meermaals de grote van de wereld de loef afstak in blinde degustaties

92 / 100 punten Guía Peñín 2020
92 / 100 punten Guía Peñín 2021
90 / 100 punten, Medalla d’Or Gilbert & Gaillard 2019
9,10 / 10 punten, La Guia de Vins de Catalunya 2020

Mas Vilella Blanc 2018 – Ecològic
   - 100% Malvasia de Sitges
   - Gemaakt, vergist en 10 maanden gerijpt in grote Franse eiken vaten van 300 en 400 liter en in aardewerken amforen op de ‘lies’ met een wekelijkse bâtonnage.

93 / 100 punten Guía Peñín 2020
92 / 100 punten Guía Peñín 2021

Tros de Mas Vilella 2018 – Ecològic
   - 50% Sumoll (autochtone en gerecupereerde druivensoort van de streek) en 50% Cabernet Sauvignon
   - Rijping van 12 maanden in grote Franse eikenhouten vaten van 400 liter en in amforen.

91 / 100 punten Guía Peñín 2021