« vorige overzicht volgende »

Gastrovac Ref. ICC3

Gastrovac

Omschrijving

Vacuümkoken

Als je een product dat niet vacuümgetrokken is bij onderdruk kookt, dan zal het kookvocht en het water in het product al bij minder dan 100 °C beginnen koken. Zo kan je groenten makkelijk al dente koken en behoud je hun natuurlijke textuur, hun rijke smaak en, niet onbelangrijk, hun voedingswaarde. Bovendien kan je door het ‘sponseffect’ (impregneren) je product nog verbeteren. Ten slotte zorgt de afwezigheid van zuurstof ervoor dat groenten en fruit niet oxideren, waardoor de natuurlijke kleur niet verloren gaat

Vacuüm frituren

Als je frituurt haal je algauw temperaturen van 170 °C tot 180 °C. Die hoge temperaturen zorgen ervoor dat de olie oxideert en dat de nuttige en gezonde voedingswaarde van je ingrediënten verloren gaat. Bij lage druk kan je al frituren op 90 °C. Op die manier kan je de frituurolie langer bewaren en ga je de voedingswaarde en de lekkere smaak van je producten behouden.

Vacuüm impregneren

De meeste dierlijke en vegetale producten hebben een welbepaalde structuur met een welbepaalde porositeit. Dankzij die porositeit kan je een ‘sponseffect’ creëren. Tijdens het kookproces zet de lucht die in het product zit, uit en verdwijnt. Als de druk weer op een normaal peil wordt gebracht, dan zal het product onmiddellijk het kookvocht waarin het zich bevindt, absorberen.

Vroeger moest je je ingrediënten dagen of nachten laten marineren. Vandaag beschik je over een methode waardoor je geen tijd verliest en waardoor de textuur van het product behouden blijft. Marineren kan op een snelle en efficiënte manier. De kruiding (bijvoorbeeld suiker, zout of bouillon) dringt binnen tot in de kern van het product en blijft niet aan de oppervlakte. De textuur van de ingrediënten blijft mooi bewaard: ze worden niet papperig en drogen niet uit.

Opmerkingen

Bij de Gastrovac zitten twee soorten mandjes: één om te frituren (zo verhinder je dat het product de frituurolie absorbeert) en één om te impregneren.
Share