Jamon de Teruel

Jamón de Teruel wordt enkel en alleen geproduceerd in de regio van Teruel (Aragón). Elke fase van het productieproces wordt in deze regio gerealiseerd. De rassen die gebruikt worden voor deze hammen zijn witte varkens, namelijk een kruising tussen Landrace en Large White (langs moederskant) en Duroc (langs vaderskant). De belangrijkste eigenschap van Duroc is dat het zorgt voor een betere verspreiding van intramusculair vet in het vlees, met als gevolg meer sappigheid, smaak, kleur en vetdooradering.

De ‘Denominación de Origen Protegida Teruel’ (DOP Teruel) controleert alle productiefases van de hammen en legt strenge vereisten op teneinde een product van maximale kwaliteit te verkrijgen. De varkens worden enkel gevoed met granen die verbouwd worden in de regio zelf zodat ze een natuurlijk en gezond voedingspatroon hebben. De rijping van de hammen vindt plaats op een hoogte van minimum 800 m gedurende een minimumperiode van 14 maanden. La Buena Tierra heeft een selectie gemaakt van de ‘Jamón Gran Reserva’ die een rijping heeft gehad van 18 maanden. Dit rijpingsproces vindt plaats in natuurlijke droogkamers die steeds op minstens 800 m hoogte liggen. Het rijpingssysteem wordt gecontroleerd via natuurlijke weg: bovenaan de rijpingskamers zijn er ramen waardoor de berglucht binnen en buiten kan via een natuurlijke circulatie.
Jamón DOP Teruel

Jamón DOP Teruel

Teruel ham met poot
Jamón DOP Teruel deshuesado

Jamón DOP Teruel deshuesado

Ontbeende Teruel ham