Albert en Ferran Adrià (elBulli)

lBullitaller werd opgericht in 1997. Al vanaf het begin hebben we geprobeerd om met zoveel mogelijk texturas te werken. Onze research heeft geleid tot heel wat nieuwe technieken, zoals schuim en wolken, die de evolutie in onze stijl van koken weerspiegelen. Wij stellen je de nieuwe productenlijn Texturas voor, onmisbaar om bepaalde technieken zelf in de keuken toe te passen. Denk maar even aan warme gelatines, wolken, meloenkaviaar en sferische ravioli. De producten, die we in vijf groepen kunnen indelen, Sfericación, Gelificación, Emulsificación, Espesantes en Surprises, zijn het resultaat van een rigoureus selectie- en proefproces.
De Texturas zijn het begin van een wereld van smaaksensaties, een wereld die alleen nog maar zal groeien...


‘‘Het gebruik van nieuwe ingrediënten heeft tot een culinaire evolutie geleid. Ontdek de talloze mogelijkheden van dit productgamma. De Texturas laten magie in de keuken werkelijkheid worden.’
Ferran Adrià
Textura - Algin

Textura - Algin

Algin is een natuurlijk product op basis van bruine algen (van o.a. de soorten Laminaria, Fucus, Macrocystis) die groeien in de koude zeeën van Ierland, Schotland, Noord- en Zuid-A ...
Textura - Calcic

Textura - Calcic

Calcic is een calciumzout dat traditioneel in de voedingsindustrie wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij de bereiding van kazen. Je hebt Calcic nodig om Algin te laten reageren, en dus ...
Textura - Citras

Textura - Citras

Citras wordt bereid op basis van natriumcitraat, een stof die je vooral in citrusvruchten vindt. In de voedingsindustrie wordt Citras meestal gebruikt om oxidatie van pas gesneden ...
Textura - Eines

Textura - Eines

De doos met Eines bevat al het gerei dat je nodig hebt om de techniek van de sferificación toe te passen. Als je eenmaal hebt beslist welke vorm en welke grootte je wil, kies je he ...
Textura - Gluco

Textura - Gluco

Gluco wordt bereid op basis van calciumlactogluconaat. Dat is een mix van twee calciumzouten (calciumgluconaat en calciumlactaat), die je in calciumrijke producten vindt. Gluco is ...
Textura - Kit Sferificacion Básica

Textura - Kit Sferificacion Básica

Algin - Calcic - Citras - Eines De producten in deze Kit worden gebruikt om sferische ravioli te maken. Het dunne vliesje van de ravioli spat open tegen het gehemelte van de mon ...
Textura - Kit Sferificacion Inversa

Textura - Kit Sferificacion Inversa

Algin - Gluco - Xantana - Eines De sferificación inversa is een techniek die veel mogelijkheden biedt, omdat je bijna van alle producten sferische ravioli kan maken. De Kit ...
Textura - Gellan

Textura - Gellan

Dit geleermiddel is nog maar recent ontdekt (1977). We bekomen het door het fermenteren van een bacterie, de Sphingomonas elodea. Naargelang het productieproces bestaan er verschil ...
Textura - Kappa

Textura - Kappa

Kappa wordt gewonnen uit rode algen (vooral de soorten Chondrus en Eucheuma). Het is een carrageen. De naam is afkomstig van het Ierse plaatsje Carragheen, waar de algen al meer da ...
Textura - Iota

Textura - Iota

Net zoals andere carragenen wordt Iota gewonnen uit rode algen (vooral de soorten Chondrus en Eucheuma). Die vinden we langs de kust van de Noord-Atlantische Oceaan en in de zeeën ...
Textura - Agar

Textura - Agar

Agar word gewonnen uit rode algen (Gelidium en Gracilaria). Het is een plantaardig geleermiddel dat al sinds de vijftiende eeuw in Japan wordt gebruikt. In 1859 werd het in Europa ...
Textura - Metil

Textura - Metil

Metil wordt gehaald uit de cellulose van planten. In tegenstelling tot andere geleermiddelen, werkt Metil (op basis van methylcellulose) pas onder invloed van warmte. Koud reageert ...
Textura - Gelly

Textura - Gelly

Gelatines zijn een van de meest typische ingrediënten van de klassieke keuken, maar maakten in de moderne gastronomie zowat de grootste (r)evolutie mee. Bloom-eenheden vormen de ...
Textura - Lecite

Textura - Lecite

Lecite is een natuurlijke emulgator op basis van sojalecithine en dus ideaal om wolken te maken. Het product werd op het einde van de negentiende eeuw ontdekt, maar pas een een eeu ...
Textura - Sucro

Textura - Sucro

Sucro is een emulgator op basis van sacharose. Het product wordt verkregen door de reactie van sacharose met vetzuren (sucro-ester). Het wordt erg veel in Japan gebruikt. Door zijn ...
Textura - Glice

Textura - Glice

Monoglyceride en diglyceride zijn van vet afgeleide producten. Ze worden verkregen door de reactie van glycerine met vetzuren. Glice werd geselecteerd vanwege zijn grote stabilitei ...
Textura - Xantana

Textura - Xantana

Xantana wordt verkregen door het fermenteren van maïszetmeel met een bacterie (Xanthomonas campestris), die we ook in koolsoorten terugvinden. Het resultaat is een gom en een sterk ...
Textura - Malto

Textura - Malto

Malto is een product op basis van maltodextrine, een carbohydraat dat ontstaat bij de splitsing van zetmeelmoleculen, in dit geval tapioca. Malto heeft een laag zoetstofgehalte en ...
Textura - Crumiel

Textura - Crumiel

Dit product uit de lijn Surprises biedt koks schitterende, en tot hiertoe ondenkbare mogelijkheden: het handige gebruik van honing in kristalvorm. Dankzij Crumiel kan je de smaak v ...
Textura - Fizzy

Textura - Fizzy

Fizzy zijn dikke, langwerpige korrels die je zo kan gebruiken: puur of opgelost in water. Toch stellen wij ook graag wat minder voor de hand liggende combinaties voor. Doop de hele ...
Textura - Trisol

Textura - Trisol

Trisol is een oplosbare vezel op basis van tarwe. Dit product leent zich uitstekend om frituurdeeg of tempura te maken. Het resultaat is lekker knapperig en niet vet. Trisol is ook ...
Textura - Crutomat

Textura - Crutomat

Crutomat: krokante, gedroogde tomatenvlokken. De tomaten hebben een intense, aantrekkelijke oranjerode kleur. Crutomat is niet zurig. Voeg met Crutomat de rijke smaak van tomaten e ...
Textura - Yopol

Textura - Yopol

Deze yoghurtpoeder geeft een unieke smaak aan alle bereidingen waarbij het moeilijk is om natuuryoghurt te gebruiken. Yopol kan je onder andere mengen met gevriesdroogde vruchten. ...
Textura - Azuleta

Textura - Azuleta

Azuleta is een suiker met de smaak, aroma en de kleur van een viooltje. Het kan gebruikt worden om een karakteristieke bloemige touch te geven aan de verwerking van allerlei banke ...
Textura - Manitol

Textura - Manitol

Manitol is een geurloze, glasheldere polyol verkregen uit fructose, of uit suikers van algen of schimmels. Het heeft een lage hydroscopiciteit en neemt geen vocht op. Het heeft een ...
Textura - Sparkys

Textura - Sparkys

Sparkys zijn kleine amberkleurige stukjes caramel die in contact met vocht exploderen. Bij talijke preparaten hebben zijn een klak en fizzing effect, wat een unieke krokante en bru ...
Hele frambozen

Hele frambozen

Natur Croquanter

Natur Croquanter

8 natuurvormen en 8 teflonbodems.
Silimol Leaf (bladeren)

Silimol Leaf (bladeren)

Silimol Wood (hout)

Silimol Wood (hout)

Encyclopedie elBulli 2005 - 2011

Encyclopedie elBulli 2005 - 2011

“elBulli 2005-2011”.is een zeer exclusieve uitgave bestaande uit 7 delen. De eerste 6 boeken bevatten alle recepten van de laatste en tevens meest succesvolle jaren van het restau ...
DVD 84 Recepten

DVD 84 Recepten

Albert & Ferran Adrià productlijn kunnen worden toegepast; Texturas, Ingenios & LyoSabores. De DVD van 150 minuten toont de bereiding van 84 recepten stap voor stap ...
DVD 63 Recepten

DVD 63 Recepten

Op onze nieuwe 63 Recipes DVD “63 recepten DVD” kunt u recepten vinden gebaseerd op onze nieuwste producten zoals Azuleta, Manitol, de nieuwe Lyos en ook de nieuwe Ingenios zoals N ...
Textura - Choco Sparkys

Textura - Choco Sparkys