Sandro Desii

Sandro is een personage apart! Deze Italiaan, of wat had je gedacht met zo’n naam, kwam als kleine jongen met zijn familie naar Catalonië. Bezeten door alles wat met gastronomie te maken heeft, en vooral door de recuperatie van oude technieken en voedingsgewoontes, creëerde hij in 1967 een onderzoekscentrum voor gastronomische activiteiten dat in het begin van de jaren 90 verhuisde naar een oude textielfabriek in Esparreguera.

Hij ontwikkelde een heel gamma Catalaanse pasta’s waaronder de befaamde fideuà, een kleine pasta die bereid wordt als de al even beroemde paella. In tegenstelling tot de Valenciaanse paella, heeft de fideuà zijn wortels in Catalonië. Net zoals de rijst wordt de pasta bereid in een grote, open paellapan. Bak de pasta eerst droog in wat olijfolie, voeg dan de bouillon toe, en in nauwelijks 10 minuten tijd is dit schitterende gerecht klaar!
Het is niet eenvoudig om fideuà te maken. Het artisanale productieproces verloopt traag: alle pasta’s worden met authentieke vormen van 200 jaar oud getrokken en meer dan 30 uur in notenhouten kamers natuurlijk gedroogd. Enkel het beste grof meel wordt gebruikt, dus geen geraffineerde bloem. Door die artisanale bereidingswijze absorberen de pasta’s de smaak van het kookvocht veel beter.

Je kan kiezen uit verschillende smaken: fideuà met visfumet, fideuà met inktvis en fideuà met basilicum en spinazie. Behalve de fideuà ontwikkelde Sandro een Baskische variant, de Gariko Txitxardinak, een pasta-imitatie van de in Baskenland zo gegeerde glasaaltjes.
Fideuà con fumet de pescado

Fideuà con fumet de pescado

Fideuà pasta met visfumet
Fideuà con tinta de calamar

Fideuà con tinta de calamar

Fideuà met inktvis
Fideuà de espinacas y albahaca

Fideuà de espinacas y albahaca

Fideuà met spinazie en basilicum
New
Tagliolini

Tagliolini

Spaghetti
New
Nastrini

Nastrini

Tagliatelle
New
Pennete

Pennete

Penne
New
Ricci

Ricci

Spirelli
New
Manicotti

Manicotti

Macaroni
Pappardelle al huevo y espinacas

Pappardelle al huevo y espinacas

Pappardelle met ei en spinazie
Cintas de tomate y orégano

Cintas de tomate y orégano

Pastalinten met tomaat en oregano
Penne de Maíz y arroz

Penne de Maíz y arroz

Bio en Glutenvrije penne van mais en rijst
Tagliatelle di Maíz

Tagliatelle di Maíz

Bio en glutenvrije tagliatelle van mais
Spaghetti a la guitarra

Spaghetti a la guitarra

Macarrones Napolitanos

Macarrones Napolitanos

Macaroni
Tagliatelle

Tagliatelle

Ravioli verde y blanco

Ravioli verde y blanco

Witte en groene ravioli met mascarpone en basilicum
Ravioli de carne rustida de cocido

Ravioli de carne rustida de cocido

Ravioli van bereid vlees
Ravioli de trufa negra

Ravioli de trufa negra

Ravioli met zwarte truffel
Fideuà con fumet de pescado

Fideuà con fumet de pescado

Fideuà met visfumet
Fideuà con tinta de calamer

Fideuà con tinta de calamer

Fideuà met inktvisinkt
Fideuà de espinacas y albahaca

Fideuà de espinacas y albahaca

Fideuà met spinazie en basilicum
Angulas de Trigo

Angulas de Trigo

Basikische glasaaltjes-imitatie pasta
Caloriearm - Cacao Peruano de Juanjui

Caloriearm - Cacao Peruano de Juanjui

Cacao uit Peru Juanjui
Canela con crema de cafe espresso

Canela con crema de cafe espresso

Kaneel met room van espresso koffie
Chocolate Gran Cru 72%

Chocolate Gran Cru 72%

Cacao Grand Cru 72% A. Chavez
Queso fresco veteado con frambuesa

Queso fresco veteado con frambuesa

Verse kaas met framboos
Vainilla de Paplanta

Vainilla de Paplanta "Mexico"

Vanille van Paplanta
Citricos y Verduras

Citricos y Verduras

Citrus en groenten
Limón y Albahaca

Limón y Albahaca

Citroen en Basilicum
Fresón del Maresme

Fresón del Maresme

Sorbet van aardbei
Citricos y Verduras

Citricos y Verduras

Citrus en groenten
Lima y Apio

Lima y Apio

Limoen en Selderij
Coulant de chooclate

Coulant de chooclate

Moelleux van chocolade
Coulant de caramelo Flor de sal

Coulant de caramelo Flor de sal

Moelleux van karamel met Fleur de sel
Coulant de chooclate (27 stuks)

Coulant de chooclate (27 stuks)

Moelleux van chocoalde
Coulant de caramelo Flor de sal (27 stuks)

Coulant de caramelo Flor de sal (27 stuks)

Moelleux van karemel met Fleur de sel
Avellana del Piemonte

Avellana del Piemonte

Hazelnoten van Piemonte
Caffe Ristretto

Caffe Ristretto

Koffie Ristretto
Yogur Griego con Piña confitada

Yogur Griego con Piña confitada

Griekse yoghurt met gekonfijte ananas
Chocolate Gran Cru 72%

Chocolate Gran Cru 72%

Cacao Grand Cru 72% A. Chavez
Fresón del Maresme

Fresón del Maresme

Sorbet van aardbei
Citricos y Verduras

Citricos y Verduras

Citrus en groenten
Lima y Apio

Lima y Apio

Limoen en Selderij
Triangoli de Bacalao

Triangoli de Bacalao

Triangoli van Kabeljauw
Trinagoli de Panceta Ibérica

Trinagoli de Panceta Ibérica

Triangoli van Panceta Ibéric
Triangoli de Sobrasasa Ibérica

Triangoli de Sobrasasa Ibérica

Triangoli van Iberische varkensworst
Triangoli de pasta de vainilla relleno de chocolate

Triangoli de pasta de vainilla relleno de chocolate

Triangoli van vanille gevuld met chocolade