Priorat Natur

Priorat staat bekend als een topstreek voor wijnen. Toch heeft Priorat niet alleen een grote traditie als wijnregio. De streek heeft ook een rijke rurale traditie en produceert een mooi gamma aan echte terroirproducten.

In 1997 beslisten Xavi Buil en Anna Cuadrat om Priorat Natur op te richten met de ambitie om deze ambachtelijke natuurproducten op hoog niveau te commercialiseren. In Priorat Natur worden de beste producten geselecteerd en op de meest natuurlijke manier verwerkt. Niet alleen in de Spaanse gastronomie, maar ook wereldwijd stellen zij zich als doel om de kwaliteit van de producten uit Priorat aan te tonen.

De belangrijkste traditie, naast die van de wijn, is die van de droge vruchten zoals amandelen, hazelnoten en walnoten. Xavi en Anna kiezen ze uit en zouten of versuikeren ze volgens het traditionele recept van de streek. Daarnaast maken ze schitterende confituren en coulis. De beste perziken uit de wijngaard en de beste tomaten van de boeren uit de dorpen worden op de meest ambachtelijke manier verwerkt: enkel een maceratie met citroensap en suiker. Een andere specialiteit is het ‘engelenhaar’ (Cabell d’ Angel), een zoetigheid afkomstig van de pompoen. Tal van combinaties, met foie gras bijvoorbeeld, zijn mogelijk!

Ten slotte is Priorat het land van de Arbequina: Spanjes meest fijne olijf met zijn typische smaak. De olijven worden zowel gebruikt om te aperitieven als om olijfolie van te maken.
Gezouten amandelen 120 g

Gezouten amandelen 120 g

Gezouten Marcona amandelen
Neus Especial

Neus Especial

Je kan de Neus Especial maar een paar maanden per jaar krijgen. De normale olijfoogst vindt plaats eind november, begin december. Maar hier wordt er al in oktober geoogst, wanneer ...
Neus 50 cl

Neus 50 cl

De oogst gebeurt manueel op zijn beste rijpingspunt. De beste olijven worden geselecteerd. Ook hier enkel koude persing en botteling na een decanteringsproces. Dit is de eigenlijke ...
Neus 35 cl

Neus 35 cl

De oogst gebeurt manueel op zijn beste rijpingspunt. De beste olijven worden geselecteerd. Ook hier enkel koude persing en botteling na een decanteringsproces. Dit is de eigenlijke ...
Priorat Natur 25 cl

Priorat Natur 25 cl

Dit is de basisolijfolie van Priorat Natur. Steeds van een schitterende kwaliteit, extra virgen, koud geperst en 100% Arbequina.
Priorat Natur 5L

Priorat Natur 5L

Dit is de basisolijfolie van Priorat Natur. Steeds van een schitterende kwaliteit, extra virgen, koud geperst en 100% Arbequina.
Paté oliva arbequina

Paté oliva arbequina

Tapenade van arbequina olijven.
Paté olives negres

Paté olives negres

Tapenade van zwarte olijven
Salsa Romesco

Salsa Romesco

Mermelade de Melocotón de viña

Mermelade de Melocotón de viña

Confituur van wijngaardperziken
Confitura de Tomate y clavo

Confitura de Tomate y clavo

Confituur van tomaat met kruidnagel
Confitura de Albaricoque con canela

Confitura de Albaricoque con canela

Confituur van abrikozen met kaneel
Cabell d'angel

Cabell d'angel

Engelenhaar - Confituur van pompoen
Confitura de higos

Confitura de higos

Confituur van vijgen
Dulce de Membrillo

Dulce de Membrillo

Kweeperengele
Dulce de Membrillo

Dulce de Membrillo

Kweeperengelei
Aceituna de Arbequina 220 g

Aceituna de Arbequina 220 g

Arbequina olijven
Aceituna de Arbequina 2,5 kg

Aceituna de Arbequina 2,5 kg

Arbequina olijven
Gezouten amandelen 500 g

Gezouten amandelen 500 g

Gezouten marcona amandelen
Gezouten amandelen 2 kg

Gezouten amandelen 2 kg

Gezouten marcona amandelen
Droge en gepelde amandelen

Droge en gepelde amandelen

Gekaramelliseerde amandelen 100 g

Gekaramelliseerde amandelen 100 g

Gekaramelliseerde amandelen 350  g

Gekaramelliseerde amandelen 350 g

Gekaramelliseerde amandelen 2,150 kg

Gekaramelliseerde amandelen 2,150 kg

Gekaramelliseerde hazelnoten 100 g

Gekaramelliseerde hazelnoten 100 g

Gekaramelliseerde hazelnoten 350 g

Gekaramelliseerde hazelnoten 350 g

Gekaramelliseerde hazelnoten 2,150 kg

Gekaramelliseerde hazelnoten 2,150 kg

Gekaramelliseerde walnoten 75 g

Gekaramelliseerde walnoten 75 g

Gekaramelliseerde walnoten 300 g

Gekaramelliseerde walnoten 300 g

Aceituna Gordal 220 g

Aceituna Gordal 220 g

Grote gordal olijf
Aceituna Gordal         2,5 kg

Aceituna Gordal 2,5 kg

Grote Gordal olijf
Aceituna Manzanilla con hueso 220 g

Aceituna Manzanilla con hueso 220 g

Manzanilla olijf met pit
Aceituna Manzanilla con hueso 2.5 kg

Aceituna Manzanilla con hueso 2.5 kg

Manzanilla olijf met pit
Aceituna Manzanilla sin hueso 170 g

Aceituna Manzanilla sin hueso 170 g

Manzanilla olijf ontpit
Aceituna Manzanilla sin hueso 2.2 kg

Aceituna Manzanilla sin hueso 2.2 kg

Manzanilla olijf ontpit
Aceituna negra empeltre 220 g

Aceituna negra empeltre 220 g

zwarte olijven
Aceituna negra empeltre 2.5 kg

Aceituna negra empeltre 2.5 kg

Zwarte olijven
Vermouth

Vermouth

Artisanaal gemaakte Vermouth. Witte wijn van Priorat met een aftreksel van aromatische kruiden. Om deze vermout te maken wordt er een aftreksel gemaakt op basis van meer dan 110 ve ...