Ibéricos Arturo Sànchez

Dit gespecialiseerde bedrijfje is al aan zijn derde generatie toe. De familie Sánchez woont in Guijuelo, rond de historische universiteitsstad Salamanca. Guijuelo is de meest noordelijke van vijf herkomstbenamingen voor cerdo ibérico (van zuid naar noord: Jamón de Huelva, Jabugo, Valle de los Pedroches, Dehesa de Extremadura en Guijuelo).

Arturo Sánchez staat vooral bekend om zijn artisanale manier van werken. Hij maakt al zijn charcuterie van Iberische varkens. Die worden hoofdzakelijk met eikels gevoed, zodat ze de appellatie ‘Ibérico Bellota’ mogen dragen.

Vooral het droogproces van de familie Sánchez is uniek. Eerst worden de salchichones en chorizo’s in grote houten schouwen opgehangen. Helemaal onderaan wordt een zacht vuur met steeneikenhout aangemaakt. Daarna wordt het vlees verder in de open berglucht gedroogd: Guijuelo is de hoogst gelegen appellatie met de droogste lucht, op een hoogte van ongeveer 1100 meter.

Het resultaat is uniek. Gastronomen beschouwen Arturo Sánchez in dit kleine wereldje van de Ibéricos dan ook als dé nummer één van de salchichón en de chorizo.
Chorizo Ibérico

Chorizo Ibérico

Gesneden & Vacuüm verpakt
Salchichón Ibérico

Salchichón Ibérico

Gesneden en vacuüm verpakt
Lomo Ibérico

Lomo Ibérico

Gesneden en vacuüm verpakt
Jamón Ibérico Bellota

Jamón Ibérico Bellota

Gesneden en vacuüm verpakt
Jamón Ibérico Bellota - handgesneden

Jamón Ibérico Bellota - handgesneden

Handgesneden en vacuüm verpakt
Jamón Ibérico Cebo

Jamón Ibérico Cebo

Gesneden en vacuüm verpakt
Chorizo Ibérico Bellota

Chorizo Ibérico Bellota

Iberische Chorizo van Arturo Sanchez
Salchichón Ibérico Bellota

Salchichón Ibérico Bellota

Iberische salami van Arturo Sanchez
Lomo Ibérico Bellota

Lomo Ibérico Bellota

Lomo van Arturo Sanchez
Presa

Presa

Presa of bola is ovaal van vorm. Het vlees is erg geïnfiltreerd met vet. Het stuk bevindt zich rond de nek, ter hoogte van de schouder (paleta) en maakt deel uit van een van de nek ...
Solomillo

Solomillo

Solomillo is lang en cilindrisch van vorm. Het vlees is weinig geïnfiltreerd met vet. Omdat dit geen krachtige spier is (die niet veel moet werken), bevat het vlees weinig vezels e ...
Pluma

Pluma

Pluma is plat en driehoekig van vorm (vorm van een pluim). Het stuk bevindt zich vooraan, in het verlengde van de lomo. Het vlees is zichtbaar geïnfiltreerd met vet, erg sappig en ...