Formatgeria Montbrú

Pere Antúnez en Inmaculada Llonch startten met Montbrú in 1989. De boederij of finca waar het allemaal begon bevindt zich in de streek van Moianés, in het hart van Catalunya. Het was daar dat Pere - een herder met een kudde geiten die elkpic_logo_montbrue dag moesten gemolken worden - met de hulp van Inma startte met het maken van typische Catalaanse verse geitenkazen die ze daarna ook verkochten. Al snel werd duidelijk dat ze een schitterend product hadden, waardoor ze hun productie moesten uitbreiden. Sedertdien wordt er samengewerkt met andere boerderijen die speciaal voor hen melk produceren.

Vandaag is het hun zoon Oriol die het bedrijf runt en de kazen maakt, identiek op dezelfde manier zoals zijn ouders dat deden. Artisanale kazen van een uitzonderlijke kwaliteit, uniek in Spanje. Daarnaast hebben ze een kudde buffels lopen in de regio van Girona, de enige in Spanje, en waarvan ze met de melk een paar ongeëvenaarde kazen maken.
Vers, zacht, licht gerijpt, sterk gerijpt ... van geitenmelk, maar ook van buffel of schaap. Montbrú, boeiende en onvergetelijke smaken.
Welkom in de kaaswereld van Montbrú. 
Zachte geitenkaas met fijne kruiden

Zachte geitenkaas met fijne kruiden

Blanquet fines herbes de cabra PROEFNOTITIE: De ideale kaas voor in de keuken en om dagelijks te eten. INGREDIËNTEN: Gepasteuriseerde geitenmelk, zout, melkgisten en stremsel. ...
Belegen geitenkaas Sarró vorm

Belegen geitenkaas Sarró vorm

Formatge el Sarró semicurat de cabra Frisse en intense smaak met een hint van citrus. Boterachtige textuur en intens aroma, evenwichtige smaak. INGREDIËNTEN: Gepasteuriseerd ...
Schapenkaas

Schapenkaas

Curat d'ovella PROEFNOTITIE: Bijzonder aromatische kaas met de zachte smaak van schapenmelk gekoppeld aan het typische karakter van een lange rijpingstijd. INGREDIËNTEN: Gep ...
Blauwe buffelkaas

Blauwe buffelkaas

Blau de búfala PROEFNOTITIE: Authentieke en karaktervolle kaas op traditionele wijze gemaakt van buffelmelk. Romige textuur, geaccentueerd in het hart van de kaas, met intens ...