Don Bocarte

Don Bocarte is een familiebedrijf in Santaño (Cantábrico, in het noorden van Spanje). Het bedrijf startte in 1997 onder impuls van José María Zorrilla, een man die reeds meer dan 20 jaar een eigen delicatessenzaak had. Destijds gekend voor zijn uitstekende producten die hij verkocht, besloot hij een nieuwe richting uit te gaan en zelf streekproducten te gaan fabriceren omdat leveranciers niet die optimale kwaliteit konden leveren waarnaar hij op zoek was.

Momenteel wordt de familietraditie verdergezet door zijn twee zoons die samen met hem op zoek gaan naar de allerbeste basiskwaliteit. Ondertussen ontwikkelden ze hun eigen fabricatiemethodes, met als enig doel de meest verrukkelijk smakende topproducten te produceren.

Don Bocarte produceert conserven van ansjovis uit de Cantabrische Zee en pijlinktvis, vertrekkend van de meest verse vis (nooit diepgevroren) die eerst zorgvuldig werd geselecteerd. Dit betekent dat de productie beperkt is. Wanneer er niet genoeg verse vis voorhanden is, wordt er gewoonweg niet geproduceerd. Ook hebben ze heerlijke inktvis die volgens de traditie van de streek werd klaargemaakt en klaar is om te serveren.

Dit alles zorgt ervoor dat Don Bocarte een ongeëvenaarde reputatie geniet bij de beste chefs en gepassioneerde koks van Spanje. Hun conserven van ansjovis bijvoorbeeld worden in de gids Lo Mejor de la Gastronomía, van Rafael García Santos, steeds geroemd als beste ansjovis van het land.
Anchoas del Cantábrico

Anchoas del Cantábrico

Ansjovis in olijfolie extra virgin
Patas de pulpo precocinado

Patas de pulpo precocinado

Voorgegaarde octopus poten
New
Croquetas de Sepia del Cantábrico en su tinta con suave allioli

Croquetas de Sepia del Cantábrico en su tinta con suave allioli

Kroketjes van Cantabrische inktvis met All i Oli
New
Croquetas de Carrilleras de Buey estofadas

Croquetas de Carrilleras de Buey estofadas

Kroketjes van gestoofde rundswangetjes
New
Croquetas de Jamón Ibérico

Croquetas de Jamón Ibérico

Kroketjes van Ibérico ham