VVC Products

Bio KAMUT® khorasan

Bio KAMUT® khorasan

Bio KAMUT® khorasan tarwe is een oude variëteit van tarwe met herkomst uit Mesopotamië. De aren en korrels van deze variëteit zijn langer dan die van de “moderne” tarwe. Het KAMUT ...
Bio Canihua

Bio Canihua

Canihua of Kaniwa is een super voedzaam zaad, dat groeit in het Andesgebergte in Peru. Het is familie van quinoa en de smaak is vergelijkbaar. Canihua bevat nog hogere percentages ...
Bio Amaranth

Bio Amaranth

Amarant wordt aanzien als familie van de quinoa. Het is geen graan maar een zaad dat vol zit met lynse, (het eiwit dat ook in soja zit), magnesium, kalium, zink, fosfor en vitami ...
Bio Bulgur

Bio Bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, meestal van durum (harde tarwe). De tarwekorrels worden eerst gestoomd, gedroogd en vervolgens grof gemalen ...
Bio Quinoa

Bio Quinoa

Quinoa is een zaad dat al enkele jaren zijn toepassingen kent in onze keukens. Het zaad is afkomstig uit Peru en staat gekend om zijn gezonde eigenschappen. Het gebruik van Quinoa ...
Bio rode Quinoa

Bio rode Quinoa

Rode Quinoa is zeldzamer dan zijn witte variant. Het zaad is afkomstig uit Peru. Toch bevat deze rode quinoa meer voedingsstoffen door het rode vliesje. Dit vliesje wordt bekomen ...
Bio Tarwe

Bio Tarwe

De herkomst van tarwe ligt in het Midden-Oosten. Tarwe is van de grassenfamilie. Tarwe is een graansoort en een belangrijke bron van vezels, vitamines en mineralen.Tarwe bevat glu ...
Bio Freekeh

Bio Freekeh

Freekeh is geroosterde, onrijpe ('groene') tarwe. Vooral gekend in Syrië, Libanon en Egypte. Door de uitstekende voedingswaarden wordt Freekeh steeds geliefder.Heeft een volle en l ...
Bio Gierst

Bio Gierst

Gierst is een oeroud graan glutenvrij met zijn oorsprong in India, China en Korea. Reeds een belangrijke voedselbron de afgelopen 10.000 jaar in Oost-Azië. Het zijn kleine graankor ...
Bio Spelt

Bio Spelt

Spelt is een oeroud tarweras met een lange historie in zowel Europa als het Midden-Oosten. Het is een geschikte graansoort voor mensen die overgevoelig zijn voor de gluten in gewon ...
Bio Boekweit

Bio Boekweit

Boekweitzaadjes zijn de vruchten van een struik. Boekweit is dus geen graan. Boekweit vormt al sinds eeuwen een belangrijk voedingsmiddel in Rusland en Oost-Europa.De korrels bev ...
Bio Rogge

Bio Rogge

Rogge is afkomstig uit de grassenfamilie en is verre familie van tarwe. Rogge werd 10.000 jaar geleden reeds verbouwd in Iran.Het is een graansoort met een laag gehalte aan gluten ...
Bio Gerst

Bio Gerst

Gerst is een voedzaam en veelzijdig graan dat hoort bij de grassenfamilie, met een geschiedenis in Zuidoost-Azië. Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van b ...