Kookdemo La Buena Tierra

Op maandag 11 mei 2015 organiseert La Buena Tierra een kookdemo voor professionele koks in de showroom te Zelem. Zoals gewoonlijk leert onze gespecialiseerde chef Piet Van Steenbergen u de nieuwste technieken aan.
Tijdens deze demo ontdekken wij alle granen uit het assortiment van de nieuwe lijn INGREDIENTS.
En maken jullie kennis met de nieuwste producten van MUGARITZ en nieuwe toepassingen met andere producten van TEXTURAS EL BULLI.

Voor de mensen die onze Spaanse Terroir producten beter willen leren kennen, geven wij de mogelijkheid om tijdens de middagpauze een ruim assortiment van deze producten te proeven.


Programma



10.00 – 12.00 uur


Bij INGREDIENTS staan granen centraal.
de meest gekende: 3 soorten Quinoa, Amaranth en Bulgur, maar ook minder bekend, maar even gezond en met evenveel toepassingen zoals Canihua en Kamut.

Kent u al alle mogelijke toepassingen in de keuken van deze granen? Koken, stomen, poffen, frituren…. Er kan zeker veel meer dan u dacht!
Van de lijn Ingredients ontdekken wij ook andere producten zoals “Strawberry seeds”, en de Crisps (aardbei, framboos en rice Crisps).

Van dit alles laten we een aantal leuke, maar zeker niet te complexe toepassingen zien.

12.00 – 14.00 uur: Lunch + voorstelling Terroir producten

Uitgebreide degustatie van onze Spaanse “terroir producten”: charcuterie van Ibérico Bellota, het brood “Coca de Cristal”, kazen, specialiteiten van vis zoals ansjovis, Mojama, octopus, olijfolies, olijven, noten…
Wij laten u de nieuwe producten van Sandro Desii ontdekken: pasta’s van top kwaliteit, de triangolis (snacks om te frituren) en roomijs en sorbet met een Spaanse “touch”…

14.00 – 17.00 uur

Wij nemen de draad van de demo terug op met het assortiment van Mugaritz. Dit is grondig veranderd en er zijn een aantal nieuwe zaken bijgekomen zoals Calx en Agalita. Kan u het zich voorstellen om een “tweede huid “ aan uw groenten en fruit te kunnen geven of het vlees in klei te kunnen rijpen? Verrassend, toch?
Nieuwe toepassingen met Palatinose suiker komen ook aan bod en wij gaan twee nieuwe producten in ons assortiment ontdekken: Cremy.en Creagel.

 

Voor meer inlichtingen en inschrijvingen kan u mailen naar info@labuenatierra.be