pic_vers_vleesVlees Iberico Bellota varken

Het heerlijke vlees (Pluma, Presa, Solomillo, Secreto, ….) van de Iberische Bellota-varkens is sinds deze week terug binnen! Vanaf september hebben deze dieren, die vrij rondlopen in de dehesa (bossen van Extremadura) met maximaal 15 varkens per hectare, zich tegoed kunnen doen aan eikels (bellotas) en planten. Gedurende deze periode moeten ze meer dan 50 kg in gewicht toenemen om beschouwd te kunnen worden als de topkwaliteit van ‘Bellota’. Het is dankzij het mooie vetdooraderde vlees dat dit varkensvlees zo’n fantastische smaak heeft.

Net als vorig jaar hebben wij het vlees van twee leveranciers: Manuel Maldonado en Arturo Sanchez. Allebei 100% puur Iberische ras van de topkwaliteit Bellota.

Het vlees van Maldonado is ideaal om als topper op de kaart te zetten. Het speciale aan dit vlees is dat hij werkt met een zeer oude stam van het Iberische ras, wat zeer moeilijk te vinden is. Hierdoor behoort hij in Spanje tot de top voor alles wat met Iberische varkens te maken heeft.
Bij Arturo Sanchez krijgt u een hele uitzonderlijke prijs –kwaliteit verhouding, waardoor dit vlees ook ideaal is als suggestie of in een menu.

De ‘matanza’ of de slacht van deze rasechte Iberische varkens stopt eind deze maand. Wij kunnen van dit vlees een beperkte stock aankopen, dus wacht zeker niet te lang met bestellen.

Voor prijzen contacteer ons op info@labuenatierra.be